pátek 21. července 2017

Privítanie senegalské posily Trutnova? Sněžka a čučoriedkové knedle

Dvadsaťštyriročná Afričanka posledných päť rokov pôsobila v druhodivizním univerzitnom tíme Southern Nazarene v Oklahome a patrila k najlepšie strieľajúcim aj doskakujícím hráčkam súťaže. Do Českej republiky priletela začiatkom týždňa a hneď sa zapojila do kondičnej prípravy na Malej Úpe. Na úvod absolvovala s novými spoluhráčkami výstup na Sněžku a tiež ochutnala tradičnú krkonošskú kuchyni.

amino Fallová je po Jamie Russellová druhú predsezónne posilou Kary zo zámoria. Mala by pomôcť zaceliť medzeru po Sam Ostarellové, ktorá po vlaňajšom skvelom ročníku, v ktorom sa stala najužitočnejší hráčkou ženskej ligy, neodolala lukratívnejšie ponuke z talianskej ligy.Vedenie Kary si od 193 centimetrov vysokej rodáčky z Dakaru sľubuje posilnenie na dos koku aj zlepšenie streleckej produktivity.

Afričanka sa na univerzite každým rokom zlepšovala, v poslednej sezóne mala priemer cez 21 bodov a 14 doskočených lôpt na zápas. Patrila medzi najlepšie strelkyne súťaže. "Je atleticky veľmi dobre disponovaný. Na podkošová hráčku má výbornú streľbu a mala by nám veľmi pomôcť v obrane.Bude to pre ňu síce prvý sezóna v Európe, ale na príkladoch Samanthy Ostarellové a ďalších hráčok sa ukázalo, že aj nováčikovia sa tu môžu výrazne presadiť, "uviedol manažér Kary Jan Braun.

vytiahol Senegalka vytvorí silnú podkošová dvojicu s Lenkou Pazderová, o ďalší pivotce zo zámoria klub ešte rokuje. "Máme pomerne úzku zostavu, v sezóne chceme mať k dispozícii tri podkošová hráčky," dodal Braun. Amin je druhou hráčkou z čierneho kontinentu v klubovej histórii. V roku 2007 v Trutnove pôsobila Chime Udeajová z Nigérie.

Na úvod Snežka a čučoriedkové knedle

Nová posila sa okamžite zapojila do prípravy.Do Českej republiky priletela v pondelok večer, hneď na druhý deň ráno vyrazila v hustom daždi s tímovými kolegyňami a trénerov z postranní Bud na Sněžku. Cestou naspäť sa senegalská reprezentantka zoznámila rovnako s tradičnou krkonošskú gastronómiou.

Na horskej chate obedovala čučoriedkové knedle. "Bolo to prvýkrát v živote, čo som bola na horách. Cesta späť bola vzhľadom k mojej výške trochu náročná, po kameňoch to celkom kĺzalo. Knedle som nikdy predtým nejedla. Bolo to zvláštne, ale dobré, "opísala prvé krkonošskú skúsenosť Amina.

Trutnovský celok zakončil trojdňové kondičné sústredenie v Krkonošiach v stredu. Po troch týždňoch fyzickej prípravy teraz hráčky konečne začnú s herným tréningom.Prvé prípravné zápasy zohrajú už budúci tý ždeň. "Musím hráčky pochváliť, tréningová záťaž v uplynulých troch týždňoch bola veľmi vysoká, ale všetky to zvládli na sto percent. Držali sa aj mladé hráčky, ktoré sme do prípravy zaradili, "vystrúhal poklonu svojim svěřenkyním tréner Jozef Rešetár.

Veľké otázniky viseli pred štartom prípravy nad americkou rozehrávačkou Jamie Russellová, ktorá kvôli dlhotrvajúcou problémom s kolenom musela na rok prerušiť profesionálnu kariéru. Jej operovanej koleno však záťaž zvláda veľmi dobre.

"Je to lepšie a lepšie. Dúfam, že koleno vydrží celú sezónu, už sa na ňu teším. Príprava nie je jednoduchá, ale je to nevyhnutné.Tím z nej posledný ročník veľa ťažil a aj vďaka tomu skončil na treťom mieste, "uviedla Jamie Russellová.


Žádné komentáře:

Okomentovat