neděle 23. července 2017

Letecký rekordman Hájek náhle ukončil kariéru: Dôvodov je viac

"Nepodarené výsledky v posledných pretekoch aj pretrvávajúce zdravotné problémy, ktoré mi v posledných mesiacoch nedovoľovali plnohodnotne trénovať, ma po rozmýšľania viedli k tomuto záveru," napísal Hájek vo svojom oficiálnom vyhlásení.

Ešte pred týždňom pritom Harrachovský skokan pretekal na podniku Grand Prix v ruskom Čajkovský, kde vybojoval dvadsiate miesto, svoje letné maximum.

Prečo sa dlhoročný reprezentant a člen Dukly Liberec rozhodol skončiť uprostred prípravy na novú sezónu?V texte, ktorý poskytol serveru skoky.net, trochu záhadne uvádza: "Dôvodov je viac a ja nechcem nikoho, kto pre skoky u nás niečo robí, a to vrátane seba, ani kritizovať, ani obhajovať."

podľa informácií MF DNES mal Hájek opakované problémy so životospr ávou, a to nielen pri reprezentačných sústredeniach, ale aj pri vlastných závodoch. Všetko malo vyvrcholiť koncom augusta pri Kontinentálnom pohári vo Frenštátu pod Radhoštěm.

skokanským šéfom došla trpezlivosť a vylúčili Hájka z reprezentácie.Následne dostal výpoveď aj od svojho zamestnávateľa Dukly Liberec. "Museli sme reagovať na jeho vyradenie z reprezentácie a rozviazali sme s ním dohodu o pracovnom pomere ku tridsiatemu septembra," potvrdil šéf Dukly Michael Georgiev.

"Je mi to ľúto, Tóno bol dlhoročný reprezentant a spoliehali sme naň hlavne pri letoch na lyžiach. Dnes je však skokanský šport tak vyrovnaný, že musíte trénovať naozaj naplno a niektoré veci jednoducho nemožno donekonečna prehliadať. "

Šéf skokanského úseku Leoš Škoda rozhodnutie Hájka o ukončení kariéry ocenil. "Postavil sa k tomu zodpovedne. Ak sa bude chcieť niekedy vrátiť, nikto mu v tom nebráni.Nejaké probl� �my tam boli, ale už s ohľadom na samotného pretekára sa v tom nechceme zbytočne pitvať, "uviedol Škoda.

Antonín Hájek patril k veľkým talentom českého skoku - a miláčikom fanúšičiek. Skákať začal v Harrachove pod vedením slávneho kouča Dalibora Motejlka. Vo Svetovom pohári prvýkrát pretekal už v necelých sedemnástich rokoch. V roku 2005 skončil štvrtý na juniorských majstrovstvách sveta.

Jeho kariéru poznamenala vážna autonehoda v roku 2008, po ktorej musel na niekoľko operácií a v nasledujúcom roku prišiel o svetový šampionát v Liberci.

po návrate v roku 2010 sa blysol dvoma štvrtými miestami vo Svetovom pohári a na olympijských hrách vo Vancouveri skončil na veľkom mostíku siedmy.V závere sezóny vybojoval ôsme miesto na majstrovstvách sveta v letoch na lyžiach. V slovinskej Planici v záverečnej sérii doleteli na 236 metrov, čo je dodnes platný slovenský rekord.


Žádné komentáře:

Okomentovat